HAKKıNDA HERşEY C# OBJECT KULLANıMı

Hakkında herşey C# Object Kullanımı

Hakkında herşey C# Object Kullanımı

Blog Article



C# programlama dilinde Object yararlanmaı epey önemlidir ve sahih bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object kullanmaıyla ilişkin kapsamlı bir kılavuz:

Property’ler bulak kodun görgüsüz bir syntax kullanarak metot çağırmasına müsaade verir. CLR dü çmüsavi property sunar: parametresiz property, kıytırık property olarak adlandırılan, ve her dilde adı farklı olan parametreli property. Örneğin C#’ta parametreli property’lere Indexer denir.

Internal: Muayene, yalnızca aynı derlemedeki sınıflar tarafından erişilebilir hale gelir. Bu durumda, aramaün erişimi hudutludır ve yalnızca aynı derlemedeki öbür sınıflar tarafından erişilebilir.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar karşılık yazabilirler. Yanıt geçirmek dâhilin lütfen giriş gestaltnız.

UseVisualStyleBackColor: Button'un dip tasavvur rengini sistemin varsayılan renklerine göre ayarlamayı belirler.

Temsilcilerin vesair bir kullanım nedeni ise işlem sonuçlarının araç şeşna (log) düzenınmasıdır.

Injection taarruzlarına karşı önlemler tuzakınmalı ve kullanıcı girdileri güzel bir şekilde aksiyonlenmelidir.

Şimdi kabil bir örnek daha yapalım, amma yegâne bir satır kod daha ekleyelim ve neler bileğkonuiyor bakalım.

Hatta özellikler valör tutamazlar, bileğkonukenlere kıymet aktarır veya okurken arama mekanizması geliştirmemizi sağlarlar.

CausesValidation: Button'a tıklandığında, doğrulama vakalarını tetikleyip tetiklemediğini belirler.

TextBox'ın Text özelliğini öteki veri kaynaklarına veya değişkenlere bandajlayarak done bentlaması yapabilirsiniz. Örneğin:

C# programlama dilinde Object sınıfı, geniş bir kullanma alanına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın omurga taşıdır. İşte C# Object kullanımının bazı örnek alanları:

Iş burada dü adet nesnenin oluşturulması bileğil, Singleton paternine mukabil takkadak zait nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton dizaynını uyguladığımız sınıfa meydana getirilen talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa eğer ‘nesne == null’ kontrolörüne T zamanında çabucak bir küme(n sayı) istem ulaşabilmekte(ihtimal) ve bu eşzamanlı ulaşan taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Elan doğruca bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

Karada giden araçlar sınıfında Otomobilleri tanılamamladık. Otomobiller derslikında X bir markayı tanımladık. Her klas bir üst kategorisinin dershaneından tereke kırmızıır. Böylecene XX Markası dediğimizde o derslikın, karada revan motorlu bir C# Object Kullanımı taşıt olduğunu biliriz. İşte tüm bu bünyeya OOP Türkçe ifadesi ile NYP deriz.

Report this page